Kasza jaglana znowu w roli głównej. Tym razem jako Kaszotto 'Zielono mi' :)
Kaszotto z kaszy jaglanej zielonymi warzywami
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 mała cukinia
garstka bobu
1 cebulka dymka
natka pietruszki
sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
Cebulkę oraz cukinię smażymy krótko na oleju roślinnym, delikatnie podlewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz i czosnek, dodajemy garstkę bobu i dusimy kilka minut. Cukinia powinna pozostać al dente, a bób powinien być miękki. Obieramy bób z łupinek (jeśli bób jest młodziutki łupinki możemy zostawić) i dodajemy z powrotem do cukinii. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną. Podgrzewamy całość kilka minut. Nie musimy potrawy zagęszczać, bo kasza idealnie zrobi to za nas :) Na koniec posypujemy natką pietruszki.
Bon apetit!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Robię znowu coś dla siebie - Studia podyplomowe - logopedia
Postanowiłam "zaszaleć" i rozpocząć studia na kierunku, który zawsz mnie interesował. Już na studiach na wydziale wokalno-aktorski...
-
Postanowiłam napisać kilka zdań o tym jak zaczęłam działalność wytwórcy oraz sprzedawcy. We wrześniu zaczęłam robić i sprzedawać bransoletki...
-
Mam! I cieszę się nie tylko z tego, że to książka i że będę miała co czytać.. To spełnienie życzenia czytelników autorki, Joanny.. która zma...
-
Nawet nie pamiętam ile razy byłam w Londynie. Ale już chyba nie raz pisałam, że mogłabym tam jeździć w nieskończoność. Kiedyś nawet planował...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz