poniedziałek, 6 maja 2013

Curry z warzyw korzeniowych z cukinią

Ależ mi wyszło! Dawno tak pysznie nie ugotowałam i zdrowo też chyba się udało :) Oto mój przepis:

Składniki:
- 5 marchewek (średniej wielkości)
- 1/4 selera
- 1 korzeń pietruszki
- 1 batat
- kawałek pora
- 2 cukinie średniej wielkości
- mleczko kokosowe (mała puszka)
- przyprawy: kurkuma, imbir, sól, pieprz, chilli w płatkach

Przygotowanie:
Kroimy wszystko na małe kawałki (jak do gulaszu, czy leczo). Podsmażamy (bez cukinii) na łyżce oliwy w dużym garnku, przyprawiamy. Podlewamy wodą (do wysokości warzyw). Jak już nieco zmiękną, dodajemy cukinię. Dusimy do miękkości, albo tak jak lubimy. Zestawiamy z ognia i dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy, odstawiamy raz jeszcze na palnik i delikatnie podgrzewamy. A oto jak wygląda podczas duszenia i po.. Ach, to będzie moje danie popisowe :)









Brak komentarzy:

Robię znowu coś dla siebie - Studia podyplomowe - logopedia

Postanowiłam "zaszaleć" i rozpocząć studia na kierunku, który zawsz mnie interesował. Już na studiach na wydziale wokalno-aktorski...