czwartek, 19 czerwca 2014

Kaszotto z zielonymi warzywami

Kasza jaglana znowu w roli głównej. Tym razem jako Kaszotto 'Zielono mi' :)

Kaszotto z kaszy jaglanej zielonymi warzywami

Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 mała cukinia
garstka bobu
1 cebulka dymka
natka pietruszki
sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie:
Cebulkę oraz cukinię smażymy krótko na oleju roślinnym, delikatnie podlewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz i czosnek, dodajemy garstkę bobu i dusimy kilka minut. Cukinia powinna pozostać al dente, a bób powinien być miękki. Obieramy bób z łupinek (jeśli bób jest młodziutki łupinki możemy zostawić) i dodajemy z powrotem do cukinii. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną. Podgrzewamy całość kilka minut. Nie musimy potrawy zagęszczać, bo kasza idealnie zrobi to za nas :) Na koniec posypujemy natką pietruszki.

Bon apetit!

Brak komentarzy:

Robię znowu coś dla siebie - Studia podyplomowe - logopedia

Postanowiłam "zaszaleć" i rozpocząć studia na kierunku, który zawsz mnie interesował. Już na studiach na wydziale wokalno-aktorski...