Kasza jaglana znowu w roli głównej. Tym razem jako Kaszotto 'Zielono mi' :)
Kaszotto z kaszy jaglanej zielonymi warzywami
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 mała cukinia
garstka bobu
1 cebulka dymka
natka pietruszki
sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
Cebulkę oraz cukinię smażymy krótko na oleju roślinnym, delikatnie podlewamy wodą, solimy, dodajemy pieprz i czosnek, dodajemy garstkę bobu i dusimy kilka minut. Cukinia powinna pozostać al dente, a bób powinien być miękki. Obieramy bób z łupinek (jeśli bób jest młodziutki łupinki możemy zostawić) i dodajemy z powrotem do cukinii. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną. Podgrzewamy całość kilka minut. Nie musimy potrawy zagęszczać, bo kasza idealnie zrobi to za nas :) Na koniec posypujemy natką pietruszki.
Bon apetit!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Robię znowu coś dla siebie - Studia podyplomowe - logopedia
Postanowiłam "zaszaleć" i rozpocząć studia na kierunku, który zawsz mnie interesował. Już na studiach na wydziale wokalno-aktorski...
-
Postanowiłam "zaszaleć" i rozpocząć studia na kierunku, który zawsz mnie interesował. Już na studiach na wydziale wokalno-aktorski...
-
To mój osobisty hit nad hity :) Stosuję od kilku tygodni i chyba już się uzależniłam. Pięknie wygładza i ujednolica kolor cery. Tak naprawdę...
-
Kolejny dzień, który zapisze się jako wyjątkowy w mojej karierze biżuteryjnej :) Kurs sutaszu i makramy w Royal-Stone. Polecam każdemu kursy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz